Lyxig lampskärm

Hej!
När vi skulle bestämma vilken lampa vi skulle ha i sovrummet hittade vi ingen rolig. Så istället pysslade jag ihop en egen som jag blev SÅ nöjd med - älskar guld och svart ihop som ger en riktigt lyxig känsla. Och när man tänker lampan ser man tydligt hur guldet glittrar på insidan.
Jag har använt mig av material från Creativ Company och lampskärmen är köpt på Ikea (som finns i 4 olika storlekar).
Jag har använt:
• Svart akrylfärg (tänk på att använda en mörk färg att måla med då glittret man fäster på insidan syns igenom som mörka partier på en ljus skärm)
• Penslar (gärna en större och en mindre)
Glitter (här blandade jag både små och stora "flingor" av glitter)
Lim 
• Glödlampa
• Lampsladd (eller lampfot)

Gör såhär:
 1.  Häll ut määngder med lim i en bunke (som du inte är rädd om), häll i lika mycket glitter i princip och blanda runt tills glittret är täckt av lim.
 2. Slabba på limblandningen på insidan av lampskärmen, låt torka lite och lägg på fler lager tills du tycker bakgrunden är lagom täckt (sätt lock eller folie av något slag över limblandningen under tiden du låter lampskärmen torka något).
 3. När insidan är klar är det dags för utsidan. Om du nu tänder en lampa inuti kommer du förstå vad jag menade med mörkare partier på utsidan och varför vi målar lampan mörk :-) Måla, måla, måla - gärna mer än en gång. Om du är osäker på om färgen täcker kan du återigen tända en lampa inuti och då ser du vart ljuset letar sig ut.
 4. Låt torka och häng sedan upp din nya skapelse :-)

Skriv en kommentar

Kommentarer: 2
 • #1

  Jessica Stenbom (fredag, 10 februari 2017 04:59)

  Så läcker ��

 • #2

  Erika (söndag, 19 mars 2017 07:24)

  Vilken snygg lampa och bra idé :) Du är så fiffig!