Boho Top

Storlek: Small

Garn: Timeless Cotton String & Metallic Mix från Stoff&Stil.

 

Du behöver:

Virknål 4 mm.

4 nystan Cotton String

1 nystan Metallic Mix

4 metallringar i guld

Synål

Markörer

 

Förkortningar:

m - maska

sm - smygmaska

lm - luftmaska

st - stolpe

dst - dubbelstolpe

Gör såhär:

Del 1:

Virka en lm-kedja bestående av 152 m, (för att göra en större storlek virka lm-kedjan så att den går att dela med 8 = då det är sammanlagt åtta toppar och dalar). Slut till en ring med en sm.

152/8 = 19

Varv 1: Sätt ut markörer i var 19:e m. Börja varvet med en sm i första lm, två lm i nästa och därefter 1 st i varje m fram till markören. I m med markören virkas tre st, fortsätt med 1 st i varje m fram till maskan innan nästa markör, hoppa över två m och fortsätt sedan med 1 st i varje m och upprepa detta varv runt.

Varv 2-11: Upprepa varv 1 med 1 st i varje m och öka i topparna och minska i dalarna.

 

Del 2 & 3:

 

Varv 1-5: Upprepa de första fem varven på del 1.

Ihopvirkning:

 

Börja i det största stycket längst ner i sidan. Virka fyra lm och fäst det med en fm i samma m fast i det andra stycket. Vidare virkas fm över tre m och sedan virkas 1 dst och fästs med en fm i motsvarande m i det första stycket. Virka såhär fram och tillbaka mellan de tre styckena.

Fransar:

 

Jag klippte bitar av Cotton String & Metallic Mix, ca 25 cm per bit och använde en remsa av varje till en frans.

Axelband:

 

Jag virkade fast fyra guldringar, en vid varje "topp" där axelbandet sedan skulle fästas. Därefter flätade jag två axelband utav Cotton Sting och i ringen bak knöt jag fast axelbandet och lät resterande garnändar hänga ner som fransar bak. Nysta gärna med sytråd i knuten så att den verkligen sitter. 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0