Gör dina egna blockljus

Detta tips är väldigt roligt - att värma fast servetter på blockljus, då kan du skapa egna personliga ljus att dekorera med eller att ge bort.

 

Du behöver:

• Blockljus - jag har köpt mina på IKEA.

• Servetter - välj efter din smak.

• Sax.

• Bakplåtspapper.

• Embossingfön - "varmluftspistol"

 

Gör såhär:

Klipp ut motiv eller delar av servetterna som du vill ha på ditt blockljus. Använd endast det översta lagret av servetten och ta väck de två andra. Få det på plats genom att lägga bakplåtspapperet över och nypa ihop bak runt ljuset. Nu är motivet på platsen som du vill ha det, därefter använder du fönen för att värma på området där motivet ska vara. Väldigt fort kommer du se hur stearinet börjar smälta under bakplåtspapperet och låt det bara bli varmt och smälta snabbt och flytta sedan värmen till nästa område. 

- Akta fingrarna så du inte bränner dig!

 

 

När du tar bort bakplåtspapperet sedan så känner du att ytan över servetten/motivet är densamma som resten av ljuset, stearinet har smält över motivet.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 2
 • #1

  Michelle Agestav (söndag, 04 december 2016 22:09)

  Så vackra saker du gör. Lägger du ut mer saker och mönster på sidan fram över? Mvh Michelle. Du är grymt bra på att förklara mönster

 • #2

  My (måndag, 05 december 2016 12:23)

  Tack snälla du <3 Blir så himla glad!! Jag fyller på här under tiden jag blir klar med saker, i menyn till höger kan du klicka dig olika rubriker och sedan till bilder av mina alster - klickar du på valfri bild kommer du till mönster/tillvägagångssätt :-) Är det något speciellt du önskar att få se här framöver?
  Kram!